Poolse schansspringers openen seizoen met thuiszege

De mussen vallen dood van het dak en we zuchten onder een gortdroge en hete zomer waar maar geen einde aan lijkt te komen, maar er is ook goed nieuws: het schansspringen is weer begonnen! Sneeuw ligt er natuurlijk nog niet - tenzij men in de Zuid-Amerikaanse en Australische skiresorts een schans zou bouwen - maar in de Zomer Grand Prix springt men dan ook op matten van kunstgras.

In het Poolse Wisla werd het Grand Prix-seizoen geopend met een landenwedstrijd. Het zat er gelijk goed vol, want schansspringen is uitermate populair in Polen, ook in de zomer. De prestaties van het Poolse team hielpen ook mee om de sfeer er stevig in te krijgen: het Poolse kwartet domineerde.

Maciej Kot, Dawid Kubacki, Kamil Stoch en Piotr Zyla waren een klasse of drie beter dan de Duitsers en wonnen dan ook met groot verschil. Karl Geiger, Stephen Leyhe, Andreas Wellinger en Richard Freitag pakten namens Duitsland wel plek twee door de Noren nipt te kloppen. Slovenië, Japan en Oostenrijk vochten het duel om plek vier uit en dat eindigde in die volgorde.