Voetbalsters onder 19 kloppen Duitsland op EK

Op het Europees kampioenschap voetbal voor dames tot 19 jaar in Zwitserland heeft Nederland een tweede zege geboekt. Italië werd eerder met 3-1 geklopt, dit keer moest Duitsland er in het fraaie Yverdon-les-Bains aan geloven: 1-0.

Omdat het WK onder 20 in Frankrijk al op 5 augustus begint en Nederland daar debuteert, is de ploeg van bondscoach Jessica Torny niet met de sterkste selectie in Zwitserland, net als Duitsland. Nederland onder 19 won nog nooit van de Duitse leeftijdsgenotes, maar zaterdag veranderde dat.

Nederland had het vooral in de eerste helft moeilijk en kwam bij een aantal Duitse kansen goed weg. In de tweede helft kreeg Oranje meer grip op het spel en vooral spits Rebecca Doejaaren was gevaarlijk. Dat leverde dan ook de winst op: in de 72e minuut was het Doejaaren die de winnende 1-0 maakte.

Dinsdag speelt Nederland tegen Denemarken, waarbij een punt in elk geval genoeg is om de halve finales te bereiken. Denemarken won zelf met 1-0 van Italië, terwijl Noorwegen in de andere groep van Frankrijk won (1-0) en Spanje met 2-0 te sterk was voor het thuisland.