AZ haalt opvolger voor Jahanbakhsh alvast in huis

Dorin Rotariu is komend seizoen te bewonderen in de Eredivisie. AZ huurt de Roemeense rechtsbuiten voor één jaar van Club Brugge.

De Alkmaarders maken zaterdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat er ook een optie tot koop is bedongen voor de 22-jarige rechtsbuiten, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Excelsior Moeskroen.

Rotariu kwam anderhalf jaar geleden van Dinamo Boekarest naar Brugge en was in zijn eerste halfjaar bij de Belgische topclub goed voor één goal in twaalf duels. Het afgelopen seizoen noteerde hij op huurbasis 11 doelpunten en 5 assists in 30 officiële wedstrijden voor Moeskroen. De zesvoudig international laat weten uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik heb een goed gevoel bij AZ”, stelt hij.

“Ik denk dat we met het team, de club en de fans grote dingen kunnen bewerkstelligen. Ik ben iemand die alles geeft om het team aan de overwinning te helpen en hard werkt om de doelen te bereiken”, aldus Rotariu. Directeur voetbalzaken Max Huiberst beaamt die uitspraak en heeft hoge verwachtingen van de aanvaller, die eveneens in beeld was bij sc Heerenveen: “Dorin is een heel creatieve, linksbenige buitenspeler. Wij hebben hem voor de rechterflank gehaald."

Daar staat nu Alireza Jahanbakhsh, maar de topscorer van de Eredivisie gaat vermoedelijk snel verkassen. Daarom heeft AZ nu alvast een waardige vervanger gehaald, legt Huiberts uit. "Dorin heeft een enorme versnelling en heeft bewezen doelpunten te kunnen maken. Alles bij elkaar past hij goed bij onze manier van spelen. Het is echt een speler waarvoor ons publiek naar het stadion komt.”