Fans van Sevilla boycotten duel om Super Cup

Sevilla is woedend over het besluit van de Spaanse voetbalbond om de wedstrijd om de Super Cup tegen Barcelona over één duel te laten spelen.

De strijd om de Spaanse Super Cup wordt al jaren afgewerkt over twee duels, maar dit jaar is dat veranderd vanwege deelname van Barcelona aan de International Champions Cup en het feit dat Sevilla voorronde Europa League moet spelen. Volgens de Andalusiërs is er echter alleen aan het belang van Barcelona gedacht.

"Het besluit is laat genomen, werd slecht gecommuniceerd en dient de financiële belangen van slechts één club, die een oefenduel in San Francisco belangrijker vindt", luidt een statement van de supportersgroep van Sevilla. Bijkomend probleem is dat de wedstrijd op 12 augustus in Tanger (Marokko) wordt gespeeld. "De RFEF heeft een controversieel besluit genomen, dat de belangen van onze club schaadt."

Volgens Sevilla is er sprake van een 'gebrek aan respect naar ons instituut en onze fans'. "Sevilla had de heenwedstrijd om de Super Cup opgenomen in het pakket voor de seizoenkaarthouders. De wedstrijd was al opgenomen in de speelkalender. De RFEF heeft de seizoenkaarthouders van Sevilla de kans ontnomen om een finale in eigen stadion te zien."