Dumoulin na tweede plaats: "Wilde mijn overleden oom en tante eren op La Rosière"

Tom Dumoulin reed in de afdaling van de voorlaatste klim weg uit het peloton samen met zijn ploeggenoot Søren Kragh Andersen en eindigde uiteindelijk op de tweede plaats. In het klassement staat de Nederlander van Sunweb nu derde op 1.44 van leider Geraint Thomas.

"Ik wilde mijn onlangs overleden oom en tante hier eren. Ik ging hier vroeger altijd met hen op wintersport, dus deze berg betekent veel voor mij. Voor mij is deze dag en deze aankomst op La Rosière heel speciaal. Ik heb in dit gebied leren skiën als kleine jongen", liet de Nederlander na afloop weten tegen de pers.

"Mijn oom huurde hier altijd een groot chalet af voor de hele familie en heeft mij hier leren skiën vroeger. Dat was een mooie tijd. Dit voorjaar is hij overleden, twee weken na mijn tante", vertelde Dumoulin met natte ogen. "Mijn vader is dus redelijk onverwachts zijn zus en zijn broer verloren. Ik wilde hen vandaag eren door er in hun skidorpje vol voor te gaan. Ik reed op gevoel weg uit het peloton, maar uiteindelijk was het helaas net niet genoeg voor de etappezege."

De kopman van Sunweb werd uiteindelijk tweede op twintig seconden van Thomas.