De Jong krijgt andere rol bij FC Utrecht

Jean-Paul de Jong krijgt met ingang van het aankomende seizoen een nieuwe rol. Hij blijft wel hoofdtrainer, maar dan in een ‘Engels’ model. De trainingen worden voortaan geleid door de assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam bevestigt tegenover het AD dat de rolverdeling iets is veranderd, maar dat De Jong wel eindverantwoordelijk blijft. "Het is geen functiewijziging, maar een ander model. Met Marinus en Rick hebben we specialisten. Zij dragen verantwoordelijkheid af naar Jean-Paul, die een monitorende en managende rol heeft. Vorig jaar was hier al deels sprake van, nu hebben we duidelijkheid gecreëerd naar de spelers toe. Maar Jean-Paul blijft van A tot Z betrokken."

De koerswijziging is besloten na evaluatie van hef afgelopen seizoen. In januari nam De Jong de taken over van Erik ten Hag, die vertrok naar Ajax. Aan het eind van het seizoen gaven de assistenten steeds meer leiding over de trainingen. "En nu is zijn managende rol binnen de staf nog specifieker bepaald", geeft Zuidam aan in de krant.

Luc Nijholt, Utrechts derde assistent-trainer, zal De Jong bijstaan in zijn keuzes.