Ebecilio door in Champions League, Waterman onderuit

In de eerste kwalificatieronde van de Champions League is het avontuur al klaar voor APOEL Nicosia. De Cypriotische club, met Boy Waterman in het doel, won thuis met 1-0 van Suduva Marijampole, maar dat was niet genoeg: Rigino Cicilia had de Litouwers vorige week met een bloedsnelle hattrick al naar een 3-1 zege geschoten.

Een ploeggenoot van Waterman vorig seizoen, Lorenzo Ebecilio, mag wel een ronde verder. De oud-Ajacied verhuisde naar Servië om daar bij Crvena zvezda te spelen, Rode Ster Belgrado dus. In Letland werd vorige week nog met 0-0 gelijkgespeeld tegen Spartaks Jurmala, maar in Belgrado wonnen de Serviërs - waar Ebecilio in de basis stond - dankzij twee late goals met 2-0.

Het Bulgaarse Ludogorets Razgrad had het niet al te moeilijk met Crusaders uit Noord-Ierland. Vorige week wonnen ze thuis nog met 7-0, onder meer door een hattrick in zeven minuten van Jakub Świerczok. De Pool was ook in Noord-Ierland trefzeker voor de ploeg waar Jody Lukoki in de basis stond en Virgil Misidjan op de bank werd gehouden. Ludogorets won met 0-2.

In de eerste kwalificatieronde van de Europa League viel het doek voor Jerson Cabral en zijn Bulgaarse club Levski Sofia. Zijn ploeg won thuis wel met 3-2 van het Liechtensteinse Vaduz, maar die hadden thuis al met 1-0 gewonnen en dus kon Cabral's winnende goal in de 85e minuut de Bulgaren niet meer redden.