Honkballers op Honkbalweek Haarlem te sterk voor Cuba

De Nederlandse honkballers hebben de vierde wedstrijd op de Honkbalweek winnend afgesloten. In Haarlem was Oranje met 6-4 te sterk voor Cuba, die dit toernooi nog geen wedstrijd wist te winnen.

Cuba kwam in de eerste inning nog wel op 1-0, maar in de tweede inning sloeg Nederland toe en liep uit naar een 4-1 voorsprong. De Cubaanse manager had genoeg gezien en hield zijn startende werper Misael Villa van de heuvel af. Cuba scoorde zowel in inning drie en vier één run onder andere door een homerun van Robert Delgado.

In de gelijkmakende vierde inning sloeg Oranje weer toe. Met volle honken bezet wist de ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen twee punten te scoren en bracht de stand op 6-3. Lazaro Cedeno wist nog in de negende inning een homerun te slaan en bracht daarmee de eindstand op 6-4 voor Nederland.

In de andere wedstrijd van de dag wist Taiwan te winnen van Italië. Na negen innings stond het 2-2 tussen beide landen. In de eerste helft van de tiende inning kwam Italië op een 3-2 voorsprong en leek op weg naar de overwinning. Taiwan kwam sterk terug en mede door een foute aanworp wist Taiwan toch de zege te pakken tegen de Italianen. 

Taiwan heeft net zoals Nederland een keer verloren dit toernooi. Oranje staat nog wel boven Taiwan omdat ze één wedstrijd meer hebben gespeeld. Woensdag neemt Nederland het op tegen Japan, die toernooi alles hebben gewonnen en vooral verdedigend veel indruk maakt dit toernooi. Taiwan speelt woensdag tegen Duitsland en een dag later nemen ze het op tegen Cuba.