Van der Meijde over terugkeer Blind: "Ik heb er niet zo'n goed gevoel bij"

Andy van der Meijde heeft z'n twijfels over de terugkeer van Daley Blind bij Ajax, nadat de transfer maandagavond werd afgerond.

"Het is toch te gek voor woorden eigenlijk? Waarom moeten wij daar zoveel geld voor betalen", vertelt Van der Meijde in gesprek met Ajax Showtime. "Misschien dat hij net als zijn vader wil worden? De nieuwe Mister Ajax. Haha! Papa is toch ook deels zijn zaakwaarnemer? Papa heeft denk ik wel invloed. Pakt Danny gelijk ook wat salaris en tekengeld", vertelt de oud-voetballer over het lid van de Raad van Commissarissen van Ajax.

"Tuurlijk, Daley kan heel goed voetballen. Anders verdien je geen transfer naar Manchester United. Daley is ook een echte Ajacied, dat weet ik wel. Maar ik vind het veel geld. Gaat hij als verdediger zoveel extra brengen? Het is gewoon niet des Ajax, een eigen jeugdspeler terugkopen." Van der Meijde kan er 'niet bij' dat er in de jeugd geen oplossing is voor de positie van Blind. "Ajax is altijd goed geweest in de scouting, in de jeugdopleiding. Kennelijk is onze jeugdopleiding niet meer wat het was."

Van der Meijde vindt het echter wel mooi dat Blind terugkeert bij Ajax. "Clubliefde is prachtig. Daley wil lekker terug naar Amsterdam. Misschien had hij een beetje heimwee. Uiteindelijk is het een goede keuze van hem. Ik gun hem ook het beste, dat hij veel speelt en belangrijk wordt voor Ajax. Maar ik daar mijn twijfels over. Ik heb er niet zo'n goed gevoel bij."