Gratis update voor Middle-earth: Shadow of War

Warner Bros. Interactive Entertainment heeft vandaag een gratis update uitgebracht voor Middle-earth: Shadow of War, met vele nieuwe verbeteringen en content.

Deze update brengt onder andere meer content in de verhaalmodus, een gestroomlijnde epiloog na afloop van het spel, nieuwe spelerskins, nieuwe legendarische uitrusting en verwijdering van de markt, naast honderden andere verbeteringen. Hieronder een korte lijst van de nieuwste veranderingen. De volledige lijst is op de support-site te vinden.

  • Verwijdering van de markt: De markt en microtransacties zijn volledig verwijderd uit Shadow of War. Gerekruteerde Orks via Online Vendetta's en Ranked Conquests worden nu bewaard in het garnizoen en in-game Mirian (in het spel) kan nu worden gebruikt om je persoonlijke Ork-leger te trainen, upgraden en aan te passen.
  • Wijzigingen in de Shadow Wars: De campagne na afloop, nu de epiloog genoemd, is beter gestroomlijnd en bevat een nieuw verhaal van Shelob de Witch-King en Dark Talion. Een overwinning in de epiloog beloont spelers met de maskers van de Nazgûl, ontgrendelt krachtige nieuwe vaardigheden om de doden op te wekken, vijanden te vervloeken en sterkere monsters op te roepen. Spelers hebben ook de mogelijkheid om hun forten en leger in Mordor verder te upgraden en te verdedigen na afloop van de eindcredits.
  • Meer manieren om een personage aan te passen en te creëren: Het levellimiet voor volgers is verhoogd naar 80 en het levellimiet voor vijandelijke kapiteins is verhoogd naar 85. Spelers kunnen daarnaast sneller levelen met hogere XP-beloningen voor Nemesis-missies, het verslaan van kapiteins en Online Conquests. Nieuwe prestigevaardigheden zijn beschikbaar en bieden stapsgewijze upgrades van vaardigheden. Spelers kunnen ook Mirian besteden om uitrusting te upgraden naar hun huidige level door de upgrade-uitdaging te doen. Met deze uitrustingsupgrades kunnen spelers vaardigheden opnieuw vormgeven voor nog betere combo's.
  • Nemesis-verbeteringen: Er zijn meer legendarische Orks om tegen te komen, meer manieren om trainingsorders te krijgen (waaronder legendarische trainingsorders) en volgers kunnen spelers nu af en toe verrassen met een geschenk. Als er volgers zijn die te graag helpen en kills stelen, is er nu de optie om de Savior-functie uit te schakelen in het menu.
  • Nieuwe spelerskins: Spelers kunnen nu de strijd aangaan met Sauron als Celebrimbor en daarmee de eerste oorlog om Mordor herbeleven, of strijden als Dark Eltariel en Baranor.

Middle-earth: Shadow of Mordor (Foto: Warner Bros. Interactive)