Pre-patch World of Warcraft: Battle for Azeroth komt morgen uit

Na twee jaar van Legion achter de kiezen te hebben is het bijna tijd voor de nieuwste uitbreiding van World of Warcraft, Battle for Azeroth. Om spelers alvast nieuwe content te geven komt morgen al de pre-patch uit, die een openingsscenario bevat die de nieuwe uitbreiding moet inleiden, plus een aantal gameplay-updates.

 Wat het meest in het oog springt van de pre-patch is een nieuw scenario, de Burning of Teldrassil. Warchief Sylvanas Windrunner en de Horde lanceren een aanval op Darnassus, de hoofdstad van de night elves, om zo te voorkomen dat de Alliance een route heeft om de nieuwe krachtige grondstof Azerite naar de Eastern Kingdoms te vervoeren. Spelers van zowel Horde als Alliance spelen door een kort verhaal dat de kanten van beide zijdes laat zien, en vervolgens wordt de regio Darkshore een hub voor world quests waar spelers onder andere een mount kunnen scoren. Het is bekend dat de Alliance wraak neemt door Undercity te belegeren, maar het is nog niet duidelijk of dit tijdens de pre-patch al gebeurt of pas als de uitbreiding lanceert.

Qua gameplay worden ook al de nieuwe veranderingen aan classes doorgevoerd: de artifacts die je gebruikt hebt tijdens Legion zijn niet meer bruikbaar en in plaats daarvan krijgen veel classes een hernieuwde talent tree of zelfs een complete revisie van hun spec, zoals demonology warlock. Voor de PvPers wordt er ook al war mode toegevoegd, een vernieuwde vorm van world PvP. Ook maken communities hun entree, kleine groepen naast je guild waar je spelers uit verschillende realms en facties kan toevoegen op basis van gezamelijke interesses. Verder kunnen orcs een bezoekje brengen naar de chiropractor voor een rechte rug in plaats van de bochel die ze nu hebben, en blood elves kunnen gouden ogen krijgen in plaats van het gebruikelijke groen. 

Een volledig overzicht van alle veranderingen is hier te vinden in de patch notes. World of Warcraft: Battle for Azeroth zelf komt op 14 augustus uit.

Pre-patch World of Warcraft: Battle for Azeroth komt morgen uit