Wie mist er 50 kilo lood ?

Op de Vroonweg in Renesse werd in de nacht van maandag op dinsdag, rond 01:45 uur, door surveillerende agenten een bestelauto aan de kant gezet voor een controle. Bij aanspreken van de bestuurder zagen de agenten dat hij zich nogal zenuwachtig gedroeg.

De man vertelde dat hij uit Dordrecht kwam en dat hij op weg was naar een camping. Toen de agenten door een raampje van de auto naar binnen keken zagen zij wat zaken achterin liggen die ze niet helemaal thuis konden brengen. De man gaf toestemming om achterin zijn auto te kijken. Daar troffen de agenten verschillende rollen lood aan. In totaal bleek het later zo’n 50 kilo te zijn. Ook zagen de agenten een kabelschaar achterin de auto liggen.

De 54-jarige man vertelde drie verschillende verhalen over de herkomst van het lood, dat kwam dus niet heel geloofwaardig over. De agenten hebben, na overleg met de hulpofficier van justitie, het lood en de kabelschaar in beslag genomen. De man kreeg een bekeuring voor het vervoer van inbrekerswerktuig. Er wordt door de politie onderzoek gedaan waar het lood vandaan komt.

De eigenaar wordt verzocht zich te melden op het nummer 0900-8844.