FOK! Wat een weer: En nu even serieus!!

Hallo!

Er moet me toch echt even iets van het hart. Hét gesprek van de dag was natuurlijk het weer. En dat is met name te danken aan sommige media, ik zal namen achterwege laten. Mensen die er totaal geen verstand van hebben die zien iets staan, worden geinformeerd door de weerdiensten, maar besluiten dan zelf om sensationele koppen te maken. Alles voor de views en de sensatie. Ik kan me daar verschrikkelijk kwaad om maken. Nee, het wordt geen 40 graden. Het was maar één model die tegen de 40 aanhikte. Bovendien is dat nog een week verder in de tijd.  We zagen het de laatste weken ook al dat hoge maxima uitbleven door de noordelijke wind. Nu lijkt de situatie iets anders te worden, maar dan nog, om een week van te voren al te roepen het wordt 40 graden? Nee, daar jaag je mij mee op de kast. Goed, het gaat absoluut wel flink heet worden en een hittegolf lijkt haast onvermijdelijk. Maar voorlopig lijkt alles er op dat het dan tussen de 27 en 33 graden gaat worden. Graag zou ik de media willen verzoeken niet zo op sensatie belust te zijn en het gewoon afwachten.

Wat sowieso niet verandert is de droogte. Ook vandaag verwacht ik er eigenlijk niets van. Er is wel meer bewolking, maar of het tot een bui komt? Ik heb er een heel hard hoofd in. Héél misschien in het oosten en noordoosten, maar ook dan zal het maar om een heel enkel exemplaar gaan. Het is wel iets frisser morgen met 23 graden in Zeeland tot 29 in de oostelijke provincies. De wind draait zowaar eens naar het westen toe en is meest matig van kracht.

Ook de rest van de week blijft het zomers met maxima van 23 tot 27 graden en veel zon.

En daarna? Dat zien we dan wel weer. Ik weet er donderdag vast veel meer over te vertellen.  

Fijne dag!

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Op reis met Interpretatie (Foto: Interpretatie)
Interpretatie is inmiddels in Finland gearriveerd en ook daar is het zomers weer. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!