DTM-coureur Frijns valt uit in Zandvoort, Rast neemt wraak

Het DTM-weekeinde in Zandvoort is voor Robin Frijns op minder fraaie wijze geëindigd. Zaterdag reed de Nederlandse Audi-coureur nog naar een vijfde plek, het beste resultaat in zijn nog jonge DTM-loopbaan, zondag viel de Nederlander uit.

In de ochtendtraining bleek de RS5 van Frijns al met elektronische problemen te kampen en dat was voor de kwalificatie niet verholpen. Hij vertrok daarom achteraan, maar na twintig minuten moest hij er met kapotte electronica de brui aan geven.

Audi-merkgenoot René Rast nam op fraaie wijze wraak. Zondag wilde de regerend kampioen als laatste zijn pitstop maken, maar de safety car kwam de baan op voor hij naar binnen kon en dus was zijn voorsprong verdwenen, waardoor hij achterin eindigde.

Dit keer dook Rast al na de eerste ronde naar binnen en dat bleek een gouden zet. Mercedescoureurs Gary Paffett en Paul di Resta kwamen achter Rast de baan op na hun pitstops en konden de Duitser uiteindelijk niet meer verschalken, waardoor Audi de eerste zege van 2018 pakte.