Nederlands rolstoelsucces op Wimbledon, junior Tseng wint weer titel

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft op Wimbledon de titel in het damesdubbelspel gewonnen. Op het heilige gras in Londen, waar geen enkelspel gespeeld werd, was ze samen met de Japanse veelvoudig Grand Slam-kampioene Yui Kamiji oppermachtig.

In de halve finales wonnen De Groot en Kamiji al met 6-0, 6-0 van Katharina Krüger en Kgothatso Montjane, in de finale was het niet veel spannender: de Duitse Sabine Ellerbrock en de Britse Lucy Shuker gingen er met 6-1, 6-1 hard af.

Bij de junioren stond Tseng Chun-hsin weer te schitteren. De 16-jarige Taiwanees stond in zijn eerste vijf wedstrijden geen set af en rekende in de finale met wat meer moeite af met thuisfavoriet Jack Draper, die een dag eerder nog een halve finale van 4,5 uur speelde: 6-1, 6-7 (2), 6-4.

Voor Tseng is het een voortzetting van een droomjaar. Hij haalde de finale op de Australian Open en won de titel op Roland Garros, alvorens zijn zege op Wimbledon. Niet geheel verrassend is Tseng ook de nummer één van de wereld bij de junioren.

De Poolse Iga Swiatek pakte de titel bij de meisjes. In de finale was ze met 6-4, 6-2 te sterk voor de Zwitserse qualifier Leonie Küng. De Turk Yanki Erel won met de Fin Otto Virtanen de dubbeltitel bij de jongens, het Chinese duo Wang Xinyu/Wang Xiyu won bij de meisjes.

Het Britse thuispubliek kon tot slot niet juichen in het gemengd dubbelspel. Jamie Murray ging samen met de Wit-Russische Viktoria Azarenka in de finale onderuit tegen de Oostenrijker Alexander Peya en de Amerikaanse Nicole Melichar: 7-6 (1), 6-3.