Courtois trots op uitverkiezing beste doelman

Thibaut Courtois is gekozen als beste keeper van het WK in Rusland. De Belgische sluitpost laat via Twitter weten trots te zijn op zijn prijs.

“Een van de grootste individuele onderscheidingen die een doelman kan krijgen! Ik ben zo trots hierop!”, reageert de doelman die met België beslag legde op de bronzen plak. In de troostfinale won hij met zijn ploeggenoten met 2-0 van Engeland. Zelf blonk hij een maand lang uit met sterke optredens onder de lat bij onze Zuiderburen.

De sluitpost van Chelsea had zware concurrentie, maar de FIFA maakt niet bekend welke andere doelmannen dicht bij de eretitel waren. Ook Hugo Lloris (Frankrijk), Jordan Pickford (Engeland) en Danijel Subasic (Kroatië) werden genoemd als kanshebbers op de prestigieuze prijs, maar uiteindelijk heeft de 26-jarige Courtois de verkiezing gewonnen.

Courtois imponeerde regelmatig met belangrijke reddingen afgelopen WK, waardoor de sluitpost nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een vertrek bij Chelsea. De Belgische doelman heeft al laten doorschemeren dat hij graag naar Spanje verkast, omdat zijn kinderen daar wonen. Real Madrid is naar verluidt geïnteresseerd in Courtois en een akkoord met Chelsea zou nabij zijn.