Oppermachtige Truex pakt NASCAR-winst in Kentucky

Martin Truex Jr heeft de Quaker State 400 gewonnen, de negentiende race van het seizoen in de NASCAR Cup Series. De regerend kampioen was vrijwel van start tot finish oppermachtig.

De eerste stage leverde weinig spektakel op. Truex domineerde, Kevin Harvick en Kyle Busch eindigden achter hem, zonder ooit echt kans te maken op de stagewinst. Na 110 ronden ging het even fout voor Clint Bowyer: hij tikte de muur zachtjes aan en we kregen een eerste echte caution.

Ook de tweede stage was verder niet bijster interessant. Truex reed de gehele tijd op kop en pakte de punten, voor Kyle Busch, Ryan Blaney en Harvick. Bij de pitstops nam Brad Keselowski twee in plaats van vier banden, waardoor hij wel de leiding over kon nemen voor de herstart, met 100 ronden te gaan.

JJ Yeley parkeerde zijn auto met een ronde of zestig te gaan in de muur met een technisch probleem, waardoor de volgende caution uitgeroepen werd. Een kleine tien ronden later kon men weer op pad, met Kurt Busch als nieuwe leider na de pitstops, voor Truex, Blaney en Keselowski, terwijl Larson met problemen terug was gevallen.

Truex nam de leiding vrij snel weer over van Kurt Busch en ook Blaney kwam er voorbij. Met dertig ronden te gaan reed Keselowski op plek drie, maar al wel ruim achter de eerste twee. Daar veranderde in de slotfase niks meer aan en Truex pakte zijn vierde overwinning van het jaar, voor Blaney en Keselowski.

Truex gooide er een puike burn-out uit (Bron: YouTube)