West Ham breekt clubrecord voor Anderson

West Ham United blijft met geld smijten op de transfermarkt. De komst van Felipe Anderson kost 47,5 miljoen euro: een clubrecord.

Vol trots laat de Londense club van nieuwbakken trainer Manuel Pellegrini weten dat de middenvelder is overgenomen van Lazio. Sky Sports rept van een vast bedrag van veertig miljoen euro plus allerlei bonusconstructies waarmee de totale transfersom nog met zo'n zevenenhalf miljoen euro kunnen oplopen. Hij heeft een vierjarig contract getekend en is alweer de zevende aanwinst van de club.

Eerder versterkten de Hammers zich immers al met Andriy Yarmolenko (20 miljoen euro), Jack Wilshere (transfervrij), Ryan Fredericks (transfervrij), Lukasz Fabianski (8 miljoen euro), Fabian Balbuena (vier miljoen euro) en Issa Diop (25 miljoen), die tot gisteren door het leven ging als duurste aanwinst in de historie van de club. West Ham United eindigde vorig seizoen op een teleurstellende dertiende plaats in de Premier League en hoopt met onder anderen Anderson in de gelederen de jacht op het linkerrijtje te openen.

"Ik voel me heel gelukkig met deze transfer", vertelt de recordaankoop op de website van zijn nieuwe werkgever. "West Ham is een traditierijke club. Grote spelers zoals Bobby Moore, Carlos Tévez en Paolo Di Canio hebben hier in het verleden gespeeld. Zij golden hier als idolen. Ik zet hoog in, dus wie weet: misschien kan ik hun niveau bereiken en ook uitgroeien tot een legende. Het is al een droom die werkelijkheid wordt om hier te zijn. Ik wil eigenaar David Sullivan bedanken, omdat hij veel moeite heeft gedaan om mij binnen te halen. Ik weet hoe moeilijk het was."

De creatieve middenvelder was de afgelopen voetbaljaargang een van de blikvangers bij Lazio: in 31 officiële wedstrijden was hij goed voor 7 doelpunten en 9 assists. In totaal kwam Anderson in vijf seizoenen tot 33 treffers en 40 assists in 174 duels voor i Biancocelesti. Mocht West Ham United uiteindelijk daadwerkelijk 47,5 miljoen euro betalen voor de enkelvoudig Braziliaans international, is hij daarmee tevens de duurste uitgaande transfer van Lazio ooit. Die eer komt nu nog toe aan Christian Vieri, die in 1999 voor 46,5 miljoen overstapte naar Internazionale.