Eerste Moto2-zege Binder, halfbroer Rossi pakt eerste podium

Motorcoureur Brad Binder heeft zijn eerste zege in de Moto2 te pakken. De Zuid-Afrikaanse KTM-rijder was op de zonovergoten Sachsenring de beste in de Grand Prix van Duitsland. Luca Marini, de 20-jarige halfbroer van Valentino Rossi, pakte zijn eerste podiumplek.

Bij de start nam Marini vanaf de tweede plek de leiding, voor Francesco Bagnaia en polesitter Mattias Pasini, die gezamenlijk ook al snel een klein gaatje sloegen. Dat duurde niet lang: Pasini ging in de derde ronde onderuit en nam bijna kampioenschapsleider Bagnaia mee. Die viel daardoor heel ver terug, waardoor Joan Mir en Sam Lowes de top-3 binnen konden rijden om de jacht op Marini te openen. 

Dat lukte prima en dan vooral voor Mir, die al snel de leiding pakte alvorens ook Brad Binder aan kwam sluiten. De Zuid-Afrikaan had een prima tempo te pakken en na ruim tien ronden nam hij de kop over, terwijl hij met Mir en Marini een prima gaatje op had gebouwd richting thuisfavoriet Marcel Schrötter, die op zijn beurt Miguel Oliveira in het wiel had.

De drie bleven ronde na ronde in slagvolgorde rijden, terwijl Oliveira langzaam dichterbij kwam. Dat deed hij echter niet hard genoeg en dus eindigde de Portugees als vierde. De winst was er voor Brad Binder, waarmee de Moto3-kampioen van 2016 zijn eerste Moto2-zege kon vieren. Mir eindigde als tweede, Marini kon met plek drie zijn eerste Moto2-podium vieren.

Bo Bendsneyder kwam er wederom niet aan te pas en eindigde als twintigste.