Troitskiy pakt eerste Formule 3-zege op Zandvoort

Coureur Nikita Troitskiy heeft op het circuit van Zandvoort zijn eerste zege in de Formule 3 gepakt. In de derde en laatste race van het weekeinde in het Europees F3-kampioenschap profiteerde de Rus van een uitvalbeurt van leider en polesitter Daniel Ticktum.

Red Bull-junior Ticktum ging wel érg snel van start, te snel, zo bleek later. Na probleemloos aan de leiding gereden te hebben kwam de Brit na negen ronden naar binnen voor zijn drive through penalty. Een ronde later kwam hij zelfs definitief binnen en was zijn race voorbij.

Voor Ticktum was het een passend einde voor het weekeinde: zaterdag vertrok hij in race twee al van poleposition, maar een slechte start gevolgd door een slechte race zorgden ervoor dat hij flink terugviel. Troitskiy kon door Ticktum's straf de leiding pakken en stond die niet meer af.

Achter de Rus ging de tweede plek naar Zhou Guanyu, die zaterdag race één won. Jehan Daruvala reed op de derde plek op het moment dat de race met een rode vlag beëindigd werd: Julian Hanses was in de Kumhobocht van de baan geschoten en het bergen duurde te lang, waardoor het rood gezwaaid werd.