Martin weer de beste in Moto3, kampioenschapsconcurrenten crashen

Moto3-coureur Jorge Martin heeft alweer zijn vijfde overwinning van het seizoen te pakken. De Spanjaard was zondag de beste op de Sachsenring in Duitsland, waar volgend jaar vermoedelijk niet meer wordt geracet. 

Bij de start name polesitter Jorge Martin gelijk de leiding, voor Marcos Ramirez, de zaterdag nog zwaar gevallen Jaume Masia en Tony Arbolino, terwijl ook Marco Bezzecchi er goed bij zat. Fabio Di Giannantonio, de nummer drie in het WK, kwam ook naar voren, waar Bezzecchi de leiding pakte.

Na ruim tien ronden was van een echte kopgroep nog niet echt sprake. Bezzecchi voerde het veld aan, met zo'n tien man achter zich aan en nog een grote groep er vlak achter. Del Conca-rijders Martin en Di Giannantonio namen het heft in handen, maar dat ging met twaalf ronden te gaan fout.

Di Giannantonio probeerde de leiding af te pakken van de kampioenschapsleider, maar tikte zijn teamgenoot aan en ging onderuit. Martin wist nog net overeind te blijven en leverde maar twee plekken in, terwijl de kopgroep ondertussen groeide naar maar liefst achttien man.

Zeven ronden voor het einde leek Martin zich eindelijk los te kunnen werken van de rest, waar Albert Arenas onderuit ging. Niet veel later ging ook de nummer vier in het WK, Enea Bastianini, hard onderuit na een aanvaring met Alonso Lopez.

Bij het ingaan van de slotronde lag Martin ruim voor de rest, waar Bezzecchi en John McPhee om plek twee vochten. Dat duel werd gewonnen door Bezzecchi, voor McPhee, Ramirez, Aron Canet en Masia. In de titelstrijd loopt Martin iets uit op Bezzecchi, het verschil is nu acht punten.