Smith wint na zeges op Van Gerwen en Cross Shanghai Darts Masters

Michael Smith is de winnaar geworden van de Shanghai Darts Masters. Hij won van Royden Lam, Michael van Gerwen en Rob Cross om het toernooi te winnen. 

Smith was met 8-5 te sterk voor Royden Lam, die vrijdag nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Gary Anderson. Lam was de enige Aziaat die een PDC-ster wist te verslaan. In de halve finale nam Smith al snel een 4-0 voorsprong tegen Van Gerwen. Dankzij een 170 finish kwam de 29-jarige Brabander sterk terug tot 4-3. In de tiende leg miste Van Gerwen een kans om 5-5 te maken. Smith raakte vervolgens dubbel zes voor 6-4 en gaf de voorsprong niet meer uit handen.

In de eindstrijd was Cross ook niet opgewassen tegen de voormalig jeugdwereldkampioen. Voltage moest een slechte start bekopen met een 4-0 achterstand, maar wist voor de pauze nog terug te keren tot 4-2. Na de onderbreking kwam de regerend wereldkampioen amper nog in het stuk voor. Met een 130 finish en een 80 check-out liep Smith uit naar 7-2, waarna Bully Boy via dubbel tien de titel pakte in de tiende leg (8-2).

Het was de eerste titel voor Smith op de World Series. Volgende week gaat het darten weer om het eggie. Aanstaande zaterdag begint de World Matchplay, het belangrijkste toernooi op het WK na. 

Uitslagen Shanghai Darts Masters 2018

Gerwyn Price 6-2 Yuan Jun Liu
James Wade 6-0 Hai Long Chen
Rob Cross 6-0 Chen Gan Liu
Peter Wright 6-3 Seigo Asada
Michael Smith 6-0 Xiao Chen Zong
Daryl Gurney 6-1 Lourence Ilagan
Michael van Gerwen 6-1 Li Hao Wen
Gary Anderson 5-6 Royden Lam

Kwartfinales
Royden Lam 5-8 Michael Smith
Michael van Gerwen 8-4 Daryl Gurney
Rob Cross 8-3 James Wade
Peter Wright 8-7 Gerwyn Price

Halve finales
Michael Smith 8-4 Michael Van Gerwen
Rob Cross 8-5 Peter Wright

Finale
Michael Smith 8-2 Rob Cross