Excelsior versterkt zich met verdediger Matthys van FC Eindhoven

Excelsior heeft zich versterkt met Hervé Matthys. De verdediger komt over van FC Eindhoven, waar hij afgelopen seizoen actief was.

De 22-jarige Belg stapte in de zomer van 2017 transfervrij over van RSC Anderlecht naar Eindhoven, waar hij afgelopen seizoen tot 35 wedstrijden kwam, waarin hij één keer het net vond. Matthys heeft zich nu voor drie seizoenen verbonden aan Excelsior, met een optie voor nog één jaar.

"Ik ben dankbaar voor de kans die Excelsior mij biedt", vertelt Matthys op de officiële clubwebsite van de Kralingers. "Persoonlijk heb ik afgelopen seizoen een goed jaar gehad bij FC Eindhoven, waar ik vrijwel alle wedstrijden heb gespeeld en ik zie dit als een beloning. Ik ben blij dat ik bij Excelsior de kans krijg om mezelf op het hoogste niveau verder te ontwikkelen.’"

Matthys, die zijn opleiding genoot bij Cercle Brugge en Club Brugge voordat hij de overstap maakte naar Anderlecht, heeft een goed gevoel bij Excelsior. "Het is een voordeel dat ik Jinty Caenepeel al ken van FC Eindhoven. Het is altijd lekkerder binnenkomen als je al iemand kent. Ik voelde me sowieso meteen heel welkom hier, ben goed opgevangen door de staf en spelers. Ik begreep al dat Excelsior en warme en familiare club is.’"

"Uiteraard heb ik Excelsior gevolgd in het afgelopen seizoen. Ze deden het goed en hoewel de trainer is vertrokken, denk ik dat Adrie Poldervaart eenzelfde type is. Ik heb een goed gesprek met hem gehad, waarin hij zijn plannen heeft uitgelegd. Dat past prima bij de speler die ik ben, dus ik hoop dat we er een mooi seizoen van gaan maken."