Tour: Etappe 8 - Quatorze Juillet en we zijn bijna in Parijs

Het is Quatorze Juillet, 14 juli! Ja, in Frankrijk is dat een dingetje en dus is het in de Tour de France ook weer feest. Doorgaans openen Fransen de aanval en proberen ze op deze dag een fraaie rit te winnen. Dat gaat vandaag niet gebeuren, want we krijgen geen fraaie rit voorgeschoteld op deze zaterdag.

We zijn al bijna in Parijs, hoewel we nog ruim tweeduizend koerskilometers te gaan hebben. Vandaag starten de heren namelijk in Dreux, dat ligt op zo'n tachtig kilometer van de hoofdstad. Het heeft overigens een mooie kerk, dus dat is wel leuk. Meer details en trivia over de route zijn weer te vinden in de dagelijkse voorbeschouwing op het TDF-subforum.

Al om even na half twaalf wordt de 181 kilometer lange achtste etappe van de Tour op gang geschoten. De finish wordt tussen half vier en vier uur verwacht, vooral zodat mensen ook nog naar de wedstrijd om de derde plek op het WK voetbal kunnen kijken. Uiteraard is Eurosport er op 2 en de Player gelijk bij, de NOS schakelt rond 14.10 pas in en dat doet de Belg ook, hoewel daar een beetje gezapt moet worden.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)
De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)