Djokovic na titanengevecht met Nadal naar finale Wimbledon

Dankzij de 6:35 uur durende partij tussen Kevin Anderson en John Isner, gewonnen door Anderson, is de andere halve finale van het mannentoernooi op Wimbledon vrijdagavond afgebroken. 

Rond middernacht Nederlandse tijd moesten Novak Djokovic en Rafael Nadal terug richting hotel. Dat was bijzonder teleurstellend voor de kijker, want het was een waar titanengevecht tussen de Servische en Spaanse oud-kampioenen.

Djokovic voelde zich na lang blessureleed eindelijk weer echt top en door Nadal de eerste set af te snoepen zette hij dat kracht bij. De prachtige tweede set, met fraaie punten over en weer, leverde op 2-1 een break voor Nadal op, die de set naar zich toe trok.

In set drie ging het niveau geenszins omlaag. Met mooie, lange rally's werden de fans op de banken gebracht en men kreeg waar voor hun geld: de set mondde uit in een tiebreak. Daarin bleef het ook weer lang gelijk, maar Djokovic won de set toch: 6-4, 3-6, 7-6 (9).

Rond 14.00 uur gaan de heren zaterdag verder, voor de vrouwenfinale tussen Angelique Kerber en Serena Williams.

Update 16.52 uur
Djokovic heeft zich geplaatst voor de finale, zijn eerste sinds hij in 2015 zijn derde Wimbledontitel veroverde. Het werd ook op zaterdag een fantastisch gevecht, nadat Nadal de vierde set op zijn naam schreef. 

In set vijf werd lang niet gebroken, de enkele kansen die er waren werden weggewerkt. Op 8-7 kreeg Djokovic een matchpoint, dat ging nog mis, maar op 9-8 maakte hij het op zijn eerste van drie achtereenvolgende matchpoints wél af: 6-4, 3-6, 7-6 (9), 3-6, 10-8.

In de finale neemt Djokovic het zondag op tegen Kevin Anderson.