Anderson wint bizarre halve finale Wimbledon

Op Wimbledon is het vrijdag tijd voor de halve finales bij de mannen. John Isner en Kevin Anderson openden de dag en het was de bedoeling dat Novak Djokovic en Rafael Nadal vervolgens hún halve finale af zouden werken. 

Dat liep echter enige vertraging op: Anderson en Isner zijn twee van de meest succesvolle servicekanonnen in het mannentennis en dan kun je wel raden wat er gebeurt. Sets één, twee en drie leverden tiebreaks op, met bij elkaar in totaal slechts zeven breakkansen.

In set vier wist Anderson een zeldzame break zowaar vast te houden en dus was een vijfde set nodig. Toen die begon waren de heren al bijna vier uur onderweg, maar ze wisten van geen ophouden: de ene na de andere ace werd er uit gerammeld en de score bleef maar oplopen.

Op het moment van schrijven staat het inmiddels 13-13 en na 5:23 uur zit er nog altijd weinig schot in de zaak. De liefhebber van loeiharde services over en weer - vaak overigens zonder veel echte andere actie - kan nog altijd inschakelen op onder meer Eurosport of NPO2.

Update 19.54 uur
We zijn inmiddels aanbeland bij 17-17. Isner lijkt het fysiek zwaar te hebben - niet zo gek na bijna zes uur tennissen - maar Anderson kan hem nauwelijks echt aan het lopen brengen. We gaan dus nog even door, maar het wordt zo wel onderbroken om het dak dicht te gooien: er komt regen aan in Londen.

Update 20.13 uur
20-20, het gaat nog even door en de servicegames lijken alsmaar makkelijker te worden. Nadal en Djokovic hebben zich naar verluidt inmiddels ingeschreven voor het demonstratietoernooi voor de legenden..

Update 20.27 uur
Het is genieten voor de rasautist, want het scorebord geeft het volgende aan: 2-2 22-22. Ondertussen kijken we ook even naar baan drie, want daar is eveneens een monsterpartij tegen. De Brit Jack Draper speelt daar in de halve finales bij de jongens tegen de Colombiaan Nicolas Mejia en na bijna 4,5 uur staat het daar 18-17*. De jongens spelen overigens best-of-three, dus dat het daar zo lang duurt is al helemaal bijzonder.

Update 20.35 uur
We kijken nog even één keer naar de jongens en die zijn klaar: Mejia gaf een breakkans weg op 17-18 en na 4 uur en 24 minuten smashte Draper tot groot genoegen van het publiek het beslissende punt binnen. De jonge Brit won met 7-6 (5), 6-7 (6), 19-17.

Update 20.48 uur
Het is over. Het is over en uit, het is voorbij. Anderson bleek toch de betere, onder meer door op prachtige wijze met zijn linkerhand een punt te redden. De Zuid-Afrikaan plaatste een break en maakte het met wat moeite af, waardoor hij in de finale staat: 7-6 (6), 6-7 (5), 6-7 (9), 6-4, 26-24.