Gewond katje met tiewraps aan hek vastgebonden

Het is weer even tijd om het vertrouwen in de mensheid tot onder het vriespunt te doen kelderen: in Rotterdam is een jong katje met tiewraps vastgebonden aan een hek. Niet zomaar een jong katje, want het arme beestje was voor die tijd al gewond geraakt.

De bedoeling was ongetwijfeld dat het dier ter plekke zou sterven, maar gelukkig lette iemand goed op en werd de Dierenambulance gebeld. "Onbegrijpelijk, we zijn geschokt dat iemand een dier op zo'n manier wil laten sterven", reageerde een van de medewerkers.

Het dier is door het politieteam Kitty genoemd en heeft een beschadigde bek, een wond aan haar poot en pootjes die dusdanig zijn opgezwollen dat de dierenarts nog niet in kon schatten of ze gebroken zijn. Ter hoogte van de wond op haar voorpoot heeft het diertje ook nog een complexe, geïnfecteerde breuk en bij de achterpoot zit een herstellende breuk.

Volgens de dierenarts zijn de breuken eerder opgelopen, voor Kitty aan het hek werd gebonden. Het arme dier moet geopereerd worden, maar eerst moet de infectie genezen. De kosten lopen inmiddels flink op en omdat de dader nog niet is gevonden kunnen de kosten niet op hem of haar verhaald worden.

De Dierenbescherming heeft daarom gevraagd om financiële steun, zodat de behandeling voorlopig alvast betaald kan worden tot het stuk vreten dat dit op het geweten heeft is gevonden.