Nieuw stadion Feyenoord wordt duurder dan begroot

Het nieuwe stadion van Feyenoord gaat 22 miljoen euro meer kosten dan aanvankelijk werd gedacht. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Terwijl men eerst uitging van een totaalbedrag van 422 miljoen euro, is de begroting nu verhoogd naar 444 miljoen. De extra 22 miljoen euro zal op tafel moeten worden gelegd door externe geldschieters. "De toename is toe te schrijven aan de nadere uitwerking en detaillering van de financiering en de bouw- en financieringsplanning", luidt een verklaring van Feyenoord City.

Overigens blijven de verwachte kosten voor de bouw van het stadion (365 miljoen euro) gewoon hetzelfde. Er zijn nog gesprekken gaande met investeerders en financiers over de bekostiging van het nieuwe stadion. Het is de bedoeling dat de bouw in 2020 begint.

Feyenoord City moet op steenworp afstand van De Kuip gebouwd worden en het nieuwe onderkomen van de club zal een capaciteit hebben van 63.000 plaatsen. Deze zomer moet een definitief besluit vallen over het doorgaan van het project. Feyenoord hoopt in 2023 in het nieuwe stadion te kunnen voetballen.