Amsterdamse pedo mag wegrotten in Filipijnse cel

Je hebt vervelende mensen, je hebt hele nare mensen en je hebt walgelijke viespeuken. In die laatste categorie valt ene Joep M. uit Amsterdam, 70 jaar oud en gek op kinderen. Zó gek op kinderen zelfs, dat hij naar de Filipijnen verhuisde om daar kleine meisjes te kunnen misbruiken.

In 2006 werd Joep al eens 4,5 jaar de Nederlandse cel in gestuurd: hij had ontuchtige handelingen verricht met verstandelijk en lichamelijk beperkte minderjarigen in Amsterdam, want dat waren wellicht 'lekker makkelijke' slachtoffertjes. 

In 2008 kwam Joep weer vrij en probeerde hij, jawel, een kinderopvang te beginnen. Dat vond men toch wel heel doorzichtig en met toestemming van burgemeester Job Cohen werden ouders op de hoogte gebracht van Joep's verleden. Einde kinderopvangdroom dus.

Om zijn behoeften te bevredigen trok hij dan maar naar de Filipijnen, waar vandaan de Amsterdamse politie in 2012 een tip kreeg: Joep bood zijn diensten online aan als leider van een kinderdagverblijf. Hij was tevens op zoek naar een Filipijnse vrouw - het liefst rond de 25 jaar en met (in dat geval dus jonge) kinderen - om gezellig samen een weeshuis op te zetten.

Joep wist dus maar niet van de kindertjes af te blijven en in 2015 werd hij op de Filipijnen gearresteerd in zijn huis. Een vrouw had hij inmiddels gevonden en hij had er twee stiefdochters: 10 en 14 jaren jong en ja, ook die waren al slachtoffer geworden van het stuk zuurstofverspilling. De twee hadden seksuele handelingen bij hem moeten verrichten, de oudste moest dat zelfs al vijf jaar lang doen.

Inmiddels is de rechtszaak afgerond en de rechter was duidelijk: ons aller Joep komt de cel pas weer uit als hij dood is. We wensen hem dan ook veel plezier in de ongetwijfeld gezellige Filipijnse gevangenis.