Nadal na wereldpartij tegen Del Potro naar halve finales Wimbledon

Tennisser Rafael Nadal staat voor het eerst sinds 2011 weer in de halve finales op Wimbledon. De kampioen van 2008 en 2010 rekende na een werkelijk prachtige thriller af met Juan Martin Del Potro.

Op 6-5 in de eerste set plaatste Nadal de eerste break van de wedstrijd, waarmee hij gelijk op voorsprong kwam. De heren braken in het tweede bedrijf één keer door elkaars opslag, waarna Del Potro de spannende tiebreak won en de stand dus gelijk kon trekken.

Ook de derde set was spannend en dit keer was het Del Potro die op 5-4 de beslissende break plaatste. De nummers één en vier van de wereld kwamen alsmaar beter in hun spel en leverden steeds fraaier werk af, waarbij Nadal op 2-2 in set vier Del Potro's service weer over kon nemen.

Er moest zo een beslissende set gespeeld worden, terwijl de vier uur speeltijd al rap naderde. Dit keer hadden de twee het beiden regelmatig moeilijk op eigen service en het publiek werd getrakeerd op de ene na de andere prachtslag: één oudere dame op de tribune kreeg zelfs even Nadal op schoot.

Op 2-2 wist Nadal door de Argentijnse service te breken, waarna hij met heel veel pijn en moeite zijn volgende twee opslagbeurten kon houden. Op eigen service maakte de Spanjaard het daarna dan na bijna vijf uur vechten eindelijk af: 7-5, 6-7 (7), 4-6, 6-4, 6-4.

De andere halve finale was de welhaast klassieke strijd tussen twee van de meest indrukwekkende servicekanonnen van de laatste tien jaar: John Isner, als negende geplaatst, en Milos Raonic, de nummer dertien van de plaatsingslijst, een Amerikaans-Canadese strijd.

Voor de neutrale kijker was het eigenlijk niks aan: zowel in set één als in set twee kwam het geen enkele keer tot deuce. Servicegames werden in no-time gewonnen door weer eens een ace te slaan en de twee daaropvolgende tiebreaks werden keurig onderling verdeeld.

In set drie had Raonic het voor het eerst moeilijk met zijn service en dat leverde op 2-2 bij het eerste kansje van de wedstrijd gelijk een break op voor Isner, die de set met wat moeite uit kon serveren. In de vierde set stond Raonic zelfs twee servicegames af en dat deed hem de das om: 6-7 (5), 7-6 (7), 6-4, 6-3.

Isner staat in de halve finales tegenover medeservicekanon Kevin Anderson, Nadal neemt het op tegen Novak Djokovic.