Hélène Hendriks gaat Champions League en Glory presenteren bij Veronica

Tijd voor transfernieuws. Geen voetballer die verhuist, maar in de presentatie van sportprogramma's. Hélène Hendriks heeft een vijfjarig contract getekend bij Talpa Network. Vanaf 1 augustus neemt zij bij Veronica een groot deel van de sportprogramma's voor haar rekening. Daarnaast blijft ze ook enkele dagen in de week bij FOX Sports te zien. 

De 37-jarige Hendriks zal op dinsdag het gezicht zijn van de Champions League. Op woensdag zal ze langs de velden te zien zijn, als de mannen van VI de wedstrijden aan elkaar babbelen. Hendriks wordt ook het gezicht van het vrouwenvoetbal bij de interlands van het Nederlands elftal. Bovendien zal ze regelmatig aanschuiven bij Veronica Inside, het programma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp..

Ook zal Hendriks de Glory Kickboxing-evenementen gaan presenteren. Op 21 juli zendt Veronica vanuit New York voor het eerst zo'n evenement uit. John de Mol heeft de knip getrokken en ook de uitzendrechten van Glory gekocht. 

"Hendriks is uniek", stelt De Mol, de baas van Talpa Network. "Zij is ontwapenend maar ook vlijmscherp. Ze heeft humor en ze leeft voor de sport. Ze heeft een grote sportkennis die ze met veel passie deelt met de kijker. Dat heeft haar heel veel fans opgeleverd. Ik ben blij dat ze komt en ik verheug me op haar eerste uitzending."

Hendriks zegt blij te zijn met deze "mooie kans." "Bij Talpa Network kan ik me met verschillende sporten bezighouden. Daar is nu veel in ontwikkeling en ik mag er gaan doen wat ik het allerleukst vind."