FOK! Wat een weer: droog met (of zonder) stapelwolken

Vanochtend komt eerst op veel plaatsen laaghangende bewolking voor. Landinwaarts breekt geleidelijk de zon op steeds meer plaatsen door maar ontstaan er ook stapelwolken, die vanmiddag in het zuidoosten mogelijk lokaal uitgroeien tot een lichte bui. Langs de kust zijn de wolkenvelden hier en daar hardnekkig. De maxima variëren van 20°C aan zee tot 26°C in het oosten en zuidoosten. De wind wordt overwegend matig en komt uit noordwest tot noord.

In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking van het noorden uit toe. In het zuidoosten blijft het opgeklaard. Het is overal droog en de minima liggen rond 13°C. De wind komt uit richtingen tussen noord en noordwest en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Vrijdag overdag ontstaan er landinwaarts opnieuw veel stapelwolken. Aan de kust is het zonnig, maar in het noordelijk kustgebied drijft voortdurend bewolking van zee binnen. In de avond lossen de stapelwolken op, maar in het noorden blijft waarschijnlijk meer bewolking aanwezig. Het blijft droog. De middagtemperaturen komen uit tussen 20°C langs de noordkust en 27°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig, in het zuidoosten zwak. In de avond draait de wind naar noord en neemt landinwaarts af naar zwak. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Blauw luchtje in de buurt van Den Helder (Foto: DJKoelkast)
Blauw luchtje in de buurt van Den Helder (Foto: DJKoelkast)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!