Maak gratis je eigen platform-game

Het is al jaren mogelijk om je eigen games te programmeren met software als Unity, maar dat is voor velen net iets te lastig. Met een programma als GameMaker wordt het al makkelijker, maar zij krijgen nu concurrentie van MagiCats Builder.

Het nadeel van MagiCats Builder is dat je er alleen 2D platform-games mee kunt maken. Het gigantische voordeel is dat het gratis te gebruiken is via Steam, maar ook op iOS en Android. Je maakt een account aan en kan je spel maken op je pc, maar ook op je smartphone. Door onderdelen op hun plek te slepen maak je jouw eigen levels. Mocht je een meesterwerkje hebben gecreëerd, dan mag je het gewoon te koop aanbieden en al het geld zelf houden.

MagiCats Builder

Na even ernaar te hebben gekeken kan ik melden dat de tutorial erg handig is. Verder is er meer mogelijk dan je op het eerste gezicht zou denken. Voor degenen die ervaring hebben met programmeren is het een feestje achter de schermen. Mocht je hier geen kaas van hebben gegeten, dan kom je er zeker weten ook uit.

MagiCats Builder

Voor €14,99 kun je onbeperkte items kopen in je games en heb je meer mogelijkheden. Een verzameling met de 100 leukste levels gemaakt door de community kost €9,99. Nog steeds geen schokkende bedragen als je bedenkt dat concurrent GameMaker (met weliswaar meer mogelijkheden) voor minstens €39,- van jou is.

MagiCats Builder

MagiCats Builder

MagiCats Builder

MagiCats Builder

MagiCats Builder

MagiCats Builder