Twintig tot dertig Nindies per week naar Switch

Als onderdeel van de 78ste jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst, heeft Nintendo gesproken over indiegames op de Nintendo Switch. De eShop staat er vol mee en Nintendo zal in de toekomst de zogeheten ‘Nindies’ blijven stimuleren.

Tijdens de bijeenkomst merkte voormalig Nintendo-CEO Tatsumi Kimishima op dat de ondersteuning van Unity een grote rol speelt bij de groei van Nintendo. Deze engine stelt ontwikkelaars in staat om hun games gemakkelijk naar de Switch te exporteren. "Het aanbieden van leuke first-party games zal altijd een van onze krachten zijn, maar het verhogen van het aantal mensen dat games maakt voor Nintendo-platformen is ook erg belangrijk voor onze groei," aldus Kimishima. "Daarom maken wij het ontwikkelen en uitbrengen van games op Nintendo Switch zo makkelijk mogelijk. Dit heeft ertoe geleid dat een grote groep mensen indiegames op Nintendo Switch spelen."

Indiegames zijn erg succesvol op Nintendo’s hybride console. Sommige zijn al miljoenen keren verkocht en Nintendo wil volgens senior executive officer Susumu Tanaka “in de toekomst zo’n twintig tot dertig indiegames per week uitbrengen”. “We zijn momenteel op weg naar de vijftienhonderd titels die met Unity ontwikkeld zijn voor Nintendo-platformen,” voegt Kimishima hier aan toe.

General manager Shinya Takahashi verwacht niet dat deze enorme toestroom aan indiegames Nintendo’s eigen releases in de weg zal staan. "We zien indiegames niet als competitie voor de grote games die we zelf ontwikkelen. Sterker nog, ik denk dat deze indiegames Nintendo Switch juist versterken."

Nintendo Switch