Pitstopblunder Newgarden levert Hinchcliffe IndyCar-winst op in Iowa

We keren nog even terug naar zondagavond, want er stond weer een race in de IndyCar Series op het programma. Dit was het tijd voor de Iowa Corn 300 op de korte oval van Newton in Iowa, ook wel de Neverending Corner genoemd.

Josef Newgarden nam de leiding vroeg in de race over van polesitter Will Power en de regerend kampioen had de touwtjes vanaf dat moment strak in handen. Op de rest van de top-5 na werd iedereen op het grofweg zeventien seconden durende rondje op een ronde gezet door Newgarden.

In de laatste vijftig ronden kwam James Hinchcliffe, die lang op plek drie reed, zich na het passeren van Spencer Pigot serieus melden in de strijd om de winst. De Canadees pakte de leiding over van Newgarden en was hard op weg naar de winst toen de race door een probleem van Ed Carpenter geneutraliseerd werd, met zeven ronden te gaan.

Onder meer Newgarden kwam tijdens de neutralisatie naar binnen, zodat men na de herstart op verse banden nog volle bak aan kon vallen tot de finish. Dat bleek echter een blunder van jewelste, want er kwam geen herstart meer: de race finishte onder geel en Hinchcliffe pakte de zege.

Een korte samenvatting van de race (Bron: YouTube)