Vitesse in oefenpot kansloos tegen Shakhtar

Vitesse heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding verloren. Shakhtar Donetsk was in Kärnten (Oostenrijk) veel te sterk.

De Arnhemmers creëerden via Tim Matavz nog wel de eerste kans van de wedstrijd, maar na een halfuur was het Shakhtar dat de leiding nam. Taras Stepanenko kopte de bal achter doelman Eduardo. De huurling van Chelsea kreeg van trainer Leonid Slutsky de voorkeur boven Remko Pasveer.

Kort voor de pauze maakte Andriy Totovitskiy bijna de tweede Oekraïense goal en na de pauze liep de tegenstander van Vitesse alsnog uit naar een ruime zege. Bohdan Butko breidde de score uit, invaller Viktor Kovalenko was trefzeker uit een rebound. De laatste treffer van Shakhtar werd gemaakt door Aluisi Moraes.

Vlak voor tijd wist Roy Beerens namens Vitesse de eer te redden: 1-4. Het team van Slutsky verloor afgelopen weekend ook al van het Oostenrijkse Wolfsberger AC (2-1). Over ruim twee weken begint Vitesse aan de voorrondes van de Europa League, terwijl op 12 augustus de competitie begint tegen FC Groningen (thuis).