Oproer in Engeland: Wimbledon wil finale niet verschuiven

Ondanks de oproep van veel Engelsen is tennistoernooi Wimbledon niet bereid om de finale te verschuiven als Engeland woensdag wint van Kroatië.

Als de mannen van Gareth Southgate ook de laatste horde voor de WK-finale nemen, mogen ze zondag aantreden tegen Frankrijk of België. Het sluitstuk van het WK start om 17.00 uur en dat is problematisch voor sportliefhebbers die ook de tennisfinale van het Grand Slamtoernooi in Engeland willen volgen. Veel fans hebben daarom aangedrongen om de Wimbledonfinale (start 15.00 uur) te vervroegen, zodat ze beide evenementen kunnen zien.

Dat ziet de All England Club echter niet zitten. "We hebben al een paar jaar gezegd dat de finale om 14:00 uur zal worden gespeeld, zoals het elk jaar is," vertelde Richard Lewis, de hoogste directeur van de All England Club, aan BBC Sport. Lewis heeft ook gezegd dat Wimbledon de finale niet zal screenen en erop staat dat de televisie op 'Henman Hill' 'gereserveerd is voor tennis'.

Fans kunnen wel op hun mobiel kijken, zolang ze respectvol zijn naar de spelers. Op de tribunes is stilte vereist tijdens de punten. "We zijn een uitverkocht evenement en er is enorme belangstelling, er zijn absoluut geen plannen om iets te veranderen", vervolgt hij. "We zijn erg enthousiast over het succes van Engeland in het WK. We denken dat het fantastisch is voor de geest van de natie en er was een zeer goede sfeer hier op zaterdag toen Engeland Zweden versloeg."

De kwartfinale tegen de Scandinaviërs werd in Engeland door 19,6 miljoen mensen bekeken.