Superdag Haase op Wimbledon, Bertens en Schuurs onderuit in dubbels

Tennisser Robin Haase heeft op Wimbledon een geweldige dag achter de rug. In het gemengd dubbelspel plaatste de Hagenaar zich voor de achtste finales, terwijl hij eerder op de dag ook al de kwartfinales van het mannendubbelspel haalde.

Bij de mannen speelt Haase samen met de 41-jarige Zweed Robert Lindstedt, drievoudig finalist in Londen. Tegen Nikola Mektic en Alexander Peya wonnen ze de eerste twee sets, maar daarna leek het fout te gaan. In de vijfde set maakten Haase en Lindstedt echter een break ongedaan, waarna ze de wedstrijd alsnog wonnen na bijna 3,5 uur: 7-5, 6-3, 3-6, 4-6, 8-6.

Haase en Lindstedt blijken overigens echte Kroatenkillers: Mektic is een Kroaat en ook in de eerste ronde (Ivan Dodig) en de tweede ronde (Antonio Sancic) ging er een Kroaat aan. Dat belooft niet veel goeds voor Franko Skugor, want die is samen met de Brit Dominic Inglot de tegenstander in de kwartfinales.

Voor Haase was de topdag nog niet klaar, want in het gemengd dubbelspel speelt hij samen met de Belgische Kirsten Flipkens. Ook daar ging het erg lekker: het als achtste geplaatste duo Rajeev Ram en Andreja Klepac werd vakkundig opzij gezet: 7-6 (1), 6-2. Juan Sebastian Cabal en Abigail Spears zijn de volgende tegenstanders.

In het damesdubbel ging het voor Nederland wat minder soepel. Kiki Bertens plaatste zich in het enkelspel voor de kwartfinales, maar met Johanna Larsson ging ze er in de achtste finales aan tegen Alicja Rosolka en Spears: 6-3, 6-7 (5), 3-6. Demi Schuurs sneuvelde met haar Belgische partner Elise Mertens eveneens: na de knappe zege op onder meer titelverdedigster Ekaterina Makarova gingen ze met 6-7 (4), 3-6 onderuit tegen Nicole Melichar en Kveta Peschke.