Sinisterra voor drie jaar naar Feyenoord

Luis Fernando Sinisterra mag zich officieel speler van Feyenoord noemen. De negentienjarige Colombiaan tekent een contract voor drie jaar.

De Rotterdammers hebben ook nog een optie om die verbintenis tussentijds met twee jaar te verlengen, meldt de club via de officiële kanalen . Hij komt over van Once Caldas uit zijn vaderland Colombia. Feyenoord heeft niet bekend gemaakt hoe veel de transfer moet kosten, maar eerdere berichtgeving over de op handen zijnde overgang ging uit van een som van zo'n twee miljoen euro.

Dat is een schatting van journalist Cesar Augusto Londoño. Voor dat bedrag krijgt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst volgens de journalist van het Colombiaanse Caracol Radio en Win Sports in totaal tachtig procent van de transferrechten in handen. De overige twintig procent blijft van de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Zo kan Once Caldas meeprofiteren van een eventuele doorverkoop.

Sinesterra heeft in diverse jeugdelftallen van Colombia gespeeld en werd al langere tijd intensief gevolgd door de scouting van Feyenoord. Hij geldt in De Kuip niet als opvolger van de vermoedelijk vertrekkende spits Nicolai Jörgensen, maar voor Bilal Basacikoglu, die de club vorige maand heeft verlaten.

Hoewel de deal rond is, kan Feyenoord nog niet zeggen wanneer de rechtsbuiten precies in Rotterdam arriveert. De aanvraag van de tewerkstellingsvergunning zal nog enige tijd in beslag nemen. Hierdoor is volgens de club niet precies aan te geven wanneer de buitenspeler definitief kan aansluiten bij de selectie en speelgerechtigd is. In Colombia kwam hij dit jaar tot twee goals en vier assists in twaalf duels. Hij kan indien nodig ook op links uit de voeten.