Dumoulin tevreden over ploegentijdrit, Kruijswijk baalt

Tom Dumoulin kijkt met een goed gevoel terug op de ploegentijdrit. Zijn ploeg Sunweb werd in de ploegentijdrit over 35,5 kilometer vijfde en wist de schade beperkt te houden op BMC en Sky. Op de andere concurrenten wist hij tijdwinst te boeken.

"We hebben supergoed gereden", zei Dumoulin na afloop tegenover de NOS. "Technisch ging alles perfect. Uiteindelijk zijn we heel dicht bij de winst. We konden niet meer wensen. Enkel winst eigenlijk, maar we wisten dat winst heel moeilijk ging zijn."

Dumoulin staat in het algemeen klassement op een zevende plaats met een achterstand van elf seconden van geletruidrager Greg van Avermaet. Alleen van de klassementsrenners staat Geraint Thomas er iets beter voor dan de Nederlander. 

Dumoulin keek tevreden terug: "Daar zijn we heel blij mee. We doen het met z’n allen. Het ging zo hard dat er weinig verschil was in beurten. Daar moet je naar streven. Met een goede volgorde en een goed plan hebben we het heel goed gedaan. Het is belangrijk om goede afspraken met elkaar te maken. Al moet je daar ook van af kunnen wijken. Soms moet je rijden op gevoel. Wanneer je daar deel van uitmaakt, is dat heel mooi."

Steven Kruijswijk, een andere Nederlander voor een goed klassement, was niet helemaal tevreden over de ploegentijdrit. "We zijn veel te voorzichtig gestart", was zijn eerste reactie bij de NOS. 

"Je hoopt op minder", ging de Nederlander van LottoNL-Jumbo verder. "Maar je weet dat BMC heel sterk is en dat je altijd tijd gaat toegeven. Dat is geen schande. Gezien het tweede gedeelte dat we rijden, zijn we veel te voorzichtig gestart. In het tweede deel wilden we versnellen, maar misschien dat we daardoor te rustig van start gingen. Die tijd maak je niet meer goed natuurlijk. Als je aan het begin twintig, dertig seconden sneller kan..."

Kruijswijk is in het algemeen klassement nu terug te vinden op een 26ste plaats op 1.15 van de geletruidrager, net zoals zijn ploeggenoot Primoz Roglic.

Dumoulin tevreden over ploegentijdrit (Pro Shots / George Deswijzen)
Dumoulin tevreden over ploegentijdrit (Pro Shots / George Deswijzen)