Federer, Djokovic en Nadal simpel naar kwartfinales Wimbledon

Tennisser Roger Federer heeft zich zonder grote problemen geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon. De achtvoudig kampioen gunde Adrian Mannarino (ATP-26) in set één geen enkele game, hoewel de Fransman in set twee wat beter partij kon bieden. Echt kans had hij echter niet: 6-0, 7-5, 6-4.

Ook Milos Raonic mag zich opmaken voor een volgende partij. De verliezend finalist van 2016, als dertiende geplaatst, had het even lastig met de Amerikaan Mackenzie McDonald, maar na een verloren tiebreak ging het servicekanon weer verder waar hij gebleven was: 6-3, 6-4, 6-7 (5), 6-2.

Update 19.20 uur
De door blessures weggezakte Japanner Kei Nishikori zet zijn fraaie comeback voort. Hij rekende af met de wat verrassende Let Ernests Gulbis, hoewel daar onder anderen wel een pittige tiebreak aan te pas moest komen: 4-6, 7-6 (5), 7-6 (10), 6-1.

De als negende geplaatste John Isner was te sterk voor de Griekse tiener Stefanos Tsitsipas, de nummer 31 van de plaatsingslijst. De Griek bood prima partij, maar na twee tiebreaks moest hij zich gewonnen geven tegen het Amerikaanse servicekanon: 6-4, 7-6 (8), 7-6 (4).

Update 20.40 uur
Na Federer heeft ook wereldranglijstaanvoerder Rafael Nadal zich bij de laatste acht gevoegd. Zonder grote problemen was de Spanjaard te sterk voor de Tsjech Jiri Vesely: 6-3, 6-3, 6-4. 

Kevin Anderson, als achtste geplaatst, moest diep graven tegen Gaël Monfils, maar het Zuid-Afrikaanse servicekanon zette de Fransman na ruim 3,5 uur dan toch opzij: 7-6 (4), 7-6 (2), 5-7, 7-6 (4).

Update 21.55 uur
De tennisdag in Londen zit erop, want door de invallende duisternis wordt het spel rond deze tijd gestaakt. Novak Djokovic was nog net op tijd: de Servische ex-kampioen stuurde de jonge Rus Karen Khachanov nog precies voor het staken van de wedstrijd met 6-4, 6-2, 6-2 naar huis.

Juan Martin Del Potro leek het ook te doen tegen Gilles Simon, maar de als vijfde geplaatste Argentijn kreeg zware tegenstand van de Fransman. Simon, tegenwoordig 53e op de wereldranglijst, knokte zich naar setwinst in de derde set en kwam zo op 2-1.

Voor aanvang van de vierde set gingen Del Potro en Simon in conclaaf en de conclusie was duidelijk: het was beter om nu te stoppen en set vier dinsdag gewoon bij het begin te beginnen dan om nog even door te gaan en halverwege de set te stoppen.