Serena Williams met gemak naar kwartfinales Wimbledon, Van Uytvanck sneuvelt

Tennisster Jelena Ostapenko staat net als vorig jaar in de kwartfinales op Wimbledon. De Letse nummer twaalf van de wereld stuurde de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich na een wat stroef begin alsnog vrij simpel naar huis: 7-6 (4), 6-0.

Ostapenko neemt het op tegen de Slowaakse Dominika Cibulkova, die eigenlijk geplaatst zou zijn, ware het niet dat de door zwangerschap ver weggezakte Serena Williams door de organisatie op de lijst met 32 geplaatste speelsters gezet werd.

Cibulkova is echter aan een indrukwekkend toernooi bezig en had het alleen in de eerste set van de eerste ronde wat lastig. Ze verloor nog geen set en dat veranderde niet tegen Hsieh Su-wei, die wereldranglijstaanvoerster Simona Halep klopte. Cibulkova versloeg de Taiwanese met 6-4, 6-1.

De 26-jarige Italiaanse Camila Giorgi staat voor het eerst bij de laatste acht op een Grand Slam. De nummer 52 van de wereld was te sterk voor de Russische Ekaterina Makarova, die Caroline Wozniacki eerder nog uitschakelde: 6-3, 6-4.

Update 16.50 uur
Voor de Belgische Alison van Uytvanck zit haar bijzonder indrukwekkende toernooi er dan toch op. De mondiale nummer 47 sneuvelde ondanks een sterke start tegen de Russin Daria Kasatkina (14): 6-7 (6), 6-3, 6-2.

Angelique Kerber, de verliezend finaliste van twee jaar geleden, voegde zich als zevende bij de laatste acht. De nummer elf van de plaatsingslijst stuurde Belinda Bencic terug naar Zwitserland: 6-3, 7-6 (5).

Update 17.36 uur
De acht kwartfinalistes zijn bekend, nu ook Serena Williams zich geplaatst heeft. De veelvoudig kampioene had het geenszins moeilijk met de Russische Evgeniya Rodina, die met 6-2, 6-2 na een uurtje in kon pakken.