Mercedes slechte verliezer na waardeloze start Hamilton

Het Formule 1-team Mercedes heeft uitgehaald naar Kimi Räikkönen en Ferrari nadat hun Lewis Hamilton in de eerste ronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië in de derde bocht aangetikt werd door zijn Finse concurrent. Hamilton moest hierdoor van achteraan een inhaalrace rijden die de Brit voor eigen publiek bekroonde met een tweede stek. Bij de renstal uit Brackley menen ze zelfs dat op deze manier een zege hun door de neus geboord is.

Hamilton mocht op Silverstone van poleposition vertrekken, maar kwam beroerd weg. Hierdoor konden Sebastian Vettel en Valtteri Bottas voor de Brit komen, terwijl in bocht drie ook Räikkönen een poging waagde. De Fin verremde zich echter, waardoor zijn Ferrari de Mercedes raakte en Hamilton van de baan spinde. Dit kwam Räikkönen op een straf van tien seconden te staan. Na afloop van de race gaf de Fin zijn fout ruiterlijk toe en bood zijn excuses aan.

Voor Mercedes was dat verre van genoeg, want twee weken geleden in Frankrijk tikte Vettel Bottas in de eerste bocht in de rondte. Toto Wolff: "Het is een race-incident, maar het is jammer genoeg al de tweede keer dat we eraf werden getikt na Le Castellet. Dat zijn veel punten voor de constructeurs. In de woorden van James Allison (technisch directeur, red.) is dit ofwel kwade opzet ofwel incompetentie."

Na afloop van de race was Hamilton zo kwaad en teleurgesteld dat hij het verplichte interview in eerste instantie liet voor wat het was en pas later op het podium zijn eerste woorden aan het publiek richtte. De Brit vraagt zich af wat Ferrari van plan is. "Interessante tactiek van hen, zou ik zo zeggen. We doen wat we kan om tegen hen te vechten en het de volgende races beter te doen. Ons team deed het dit weekend geweldig. Er was zoveel steun en zoveel druk voor ons."