Nederlands dubbelsucces op Wimbledon, slagveld bij de mannen

Tennisster Kiki Bertens staat samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson in de achtste finales van het damesdubbelspel op Wimbledon. Het als negende geplaatste duo won na een zeer moeizaam begin van Arina Rodionova (AUS) en Maryna Zanevska (BEL): 2-6, 7-6 (2), 6-2. Alicja Rosolska (POL) en Abigail Spears (USA) zijn de volgende tegenstanders.

Ook voor Jean-Julien Rojer en Demi Schuurs was er succes op het heilige gras in Londen en wel in het gemengd dubbelspel. Daarin zijn ze als vierde geplaatst, wat een bye in de eerste ronde opleverde. In de tweede ronde stond het duo tegenover de Amerikaan James Cerretani en de Tsjechische Renata Voracova, die na een slopende eerste set geklopt werden: 7-6 (13), 6-3.

Ook Matwé Middelkoop staat in de achtste finales van het gemengd dubbelspel. Hij is samen met Bertens' damesdubbelpartner Larsson als twaalfde geplaatst en het duo boorde wat Britse hoop de grond in. Neal Skupski en Naomi Broady werden met een 'perfecte tiebreak' in de tweede set opzij geschoven: 6-4, 7-6 (0).

Het mannendubbelspel is een waar slagveld geworden. De nummers één, twee en drie van de plaatsingslijst - inclusief de titelverdedigers - waren al gesneuveld, zaterdag viel in de tweede ronde het doek voor de nummers vier. De Fransen Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut, drievoudig Grand Slam-winnaars en Wimbledon-kampioenen in 2016, sneuvelden tegen de Duitsers Philipp Petzschner en Tim Pütz.