Levchenko: "Ik denk dat Vitesse al te klein voor hem is"

Evgeniy Levchenko denkt niet dat Aleksandr Golovin zijn loopbaan wil vervolgen bij Vitesse. De Rus wordt in verband gebracht met de Arnhemmers.

Chelsea zou zich deze zomer willen versterken met de middenvelder en hem vervolgens op huurbasis willen laten vertrekken naar Vitesse, waar hij onder Leonid Slutsky zou kunnen spelen. De 47-jarige trainer en Golovin werkten eerder samen bij CSKA Moskou.

"Slutsky heeft hem als trainer van CSKA Moskou onder zijn hoede genomen en later ook laten debuteren bij de nationale ploeg. Voor Golovin is hij als een tweede vader", vertelt Levchenko in gesprek met de NOS. "Dat zou een reden kunnen zijn waarom mensen hem in verband brengen met Vitesse. Maar ik denk dat Vitesse al te klein voor hem is."

"Golovin speelt al drie jaar in de Champions League en heeft al een EK en een WK achter zijn naam. Het zou een mooie stunt zijn voor Vitesse, maar ik denk niet dat hij dat wil. Dit wordt misschien wel de belangrijkste beslissing in zijn leven."

De 22-jarige middenvelder neemt het zaterdagavond met Rusland op tegen Kroatië in de kwartfinale van het WK en treft daarin Luka Modric en Ivan Rakitic. "Modric en Rakitic zijn al flink wat stappen verder en dat geldt eigenlijk voor het hele elftal van Kroatië. Ik verwacht eigenlijk weer hetzelfde spelbeeld als tegen Spanje: Rusland zal heel verdedigend spelen. Dan kun je de creativiteit van Golovin niet beoordelen. Ik ben geen fan dat voetbal, maar het werkt voorlopig wel."