Drenthe: "Ik kwam bij Sparta niet binnen als Dikkertje Dap"

Royston Drenthe is weer profvoetballer nadat hij vrijdag zijn handtekening zette onder een eenjarig contract bij Sparta Rotterdam.

De linkspoot besloot in de zomer van 2016 zijn loopbaan te beëindigen, maar twee jaar later haalt hij zijn schoenen toch weer uit het vet. "Het is niet zo dat dit gepland was", vertelt Drenthe in gesprek met Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

De afgelopen twee weken trainde de enkelvoudig international mee met Sparta. "De groep is supertof. Er kwam een supergoed gevoel bij en Sparta en ik wisten dat we het gewoon met elkaar konden doen. Allemaal met hetzelfde doel: Sparta zo snel mogelijk aan promotie helpen."

"Dit is een goede zet in mijn loopbaan nu, met alles er omheen. Ik blijf bij mijn kinderen in de buurt. Zo verandert er niets en het is sportief een hele mooie uitdaging. Toen ik de jonge jongens zag, met hoeveel honger zij bezig waren voor het nieuwe seizoen, ging het bij mij wel broeien."

Ondanks dat hij twee jaar niet actief was als profvoetballer, is Drenthe fit. "Het afgelopen jaar heb ik veel muziek gemaakt, maar wel in de combinatie met sporten. Ik kwam bij Sparta niet binnen als Dikkertje Dap, maar ik kwam binnen als een fitte jongen die wel weer moest wennen aan de intensiteit van het voetbal."

Drenthe stopt niet met muziek maken. "De rapcarrière wordt gewoon voortgezet. Muziek maken is altijd mijn passie geweest en muziek is niet schadelijk voor het voetbal. Ik moet het gewoon goed inplannen."