De Bruyne: "BraziliŽ wist niet wat ze moesten doen"

Kevin De Bruyne stelt dat Brazilië zich vrijdagavond geen raad wist met het tactische spel van België in de kwartfinale van het WK.

België zocht halverwege de wedstrijd de kleedkamer op met een 2-0 voorsprong, met dank aan een eigen doelpunt van Fernandinho en een schot van De Bruyne. Beide doelpunten kwamen voort uit twee snelle counters. Renato Augusto zorgde een kwartier voor tijd voor de 2-1, maar verder kwam Brazilië niet.

"Ik denk dat we tactisch wat veranderd hadden. Romelu Lukaku en Eden Hazard veranderden van positie en zij probeerden veel kansen te creëren met Marcelo op de flank", vertelt De Bruyne in gesprek met verslaggevers.

"Ik denk dat we in de eerste helft heel goed hebben gespeeld, veel kansen hebben gecreërerd en zij wisten niet echt wat ze moesten doen. In de tweede helft maakten ze tactische veranderingen en Brazilië was beter, maar zelfs toen wisten we kansen te creëren."

Voor België wacht nu in de halve finale een ontmoeting met Frankrijk en De Bruyne is klaar voor die ontmoeting. "Frankrijk is een buitengewoon team, maar ik denk dat wanneer je de halve finale van het WK bereikt, je nooit een zwakke tegenstander zult treffen."

"Alle betrokken teams weten hoe ze moeten voetballen. We staan op gelijke voet met Frankrijk, het verschil is minimaal. We zullen fysiek alles doen wat we kunnen en dat is alles wat je kunt doen. Je doet alles wat je kunt om te winnen en als zij beter zijn, zijn zij beter en dat is dan voetbal, maar we zullen er alles aan doen om te winnen."

"We hebben iets heel moois bereikt en het is niet gemakkelijk, want je hebt tien tot vijftien landen die hier komen om te winnen. Natuurlijk zijn we trots dat we de halve finale hebben bereikt en we zullen ons uiterste best doen om die wedstrijd tegen Frankrijk te winnen."

"We zitten bij de laatste vier en we zijn blij, maar je wilt naar de finale en spelen in de wedstrijd die de hele wereld zal kijken en je wilt alles doen wat je kunt om daar te komen. Je zult misschien maar een paar keer in je leven naar toernooien gaan en we zullen er alles aan doen om er klaar voor te zijn en hopelijk kunnen we België een paar mooie momenten geven. Daarom zijn we hier en we gaan alles geven wat we in ons hebben om die wedstrijd tegen Frankrijk te winnen."