'Huren Clasie alleen een optie voor Feyenoord'

Feyenoord ziet in Jordy Clasie de perfecte opvolger voor Karim El Ahmadi, maar de middenvelder terughalen naar De Kuip is gecompliceerd.

El Ahmadi gaat naar alle verwachting een lucratief contract ondertekenen bij Al-Ittihad in Saoedi-Arabië. Een hereniging met Clasie is vervolgens alleen mogelijk als hij voor 'een redelijk bedrag' gehuurd kan worden van Southampton, schrijft De Telegraaf zaterdag.

The Saints namen de 27-jarige middenvelder in de zomer van 2015 voor vijftien miljoen euro van Feyenoord en hij tekende een contract tot de zomer van 2020. De Engelsen willen hem alleen verkopen als ze een substantieel deel van het bedrag terugzien dat de club in Clasie investeerde en dat is volgens de krant iets dat Feyenoord niet kan en wil betalen.

De zeventienvoudig international heeft aangegeven dat hij wil terugkeren naar Feyenoord omdat hij met zijn gezin terug wil keren naar Nederland en weer wekelijks aan spelen toe wil komen. Hij was de afgelopen twee seizoenen, waarvan het laatste seizoen op huurbasis voor Club Brugge, slechts 22 keer verzekerd van een basisplaats. Clasie schuift elke andere optie op voorhand terzijde.

Als El Ahmadi zijn contract bij Al-Ittihad getekend heeft, zet Feyenoord vol in op de komst van Clasie, die tussen 2011 en 2015 tot 155 wedstrijden voor de Rotterdammers kwam.