De muziek van 11-11 Memories Retold uitgelegd

Er is een nieuwe vlog voor 11-11: Memories Retold online gezet door Bandai Namco. De video, Storytelling Through Music' genaamd, legt meer uit over de gedachtengang achter de muziek. Dat is opgenomen in de welbekende Abbey Road Studios in Londen, met het London Philharmonic Orchestra & Pinewood Singers.

Mensen die in de interviews opduiken zijn onder andere Olivier Desrivière (componist), Yoan Fanise (creative director bij DigixArt), Dan Efergan (creative director bij Aardman Studio), Stephen Long en Iain Sharkey (schrijvers), evenals John Kurlander (The Beatles, Lord Of the Rings, Diablo II, Starcraft II).

11-11: Memories Retold wordt ontwikkeld door Aardman en DigixArt. Met een uniek geschilderde stijl, is het verhaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Spelers kunnen twee kanten van een complexe historische gebeurtenis ervaren die hen confronteert met de realiteit van oorlog. Dit betekent ook de dramatische gevolgen onder ogen zien van de Eerste Wereldoorlog, zowel in de frontlinie als in de achterhoede, terwijl ze proberen menselijk te blijven voor degenen van wie ze houden.

11-11: Memories Retold is verkrijgbaar op 9 november 2018 voor PlayStation 4, Xbox One and pc.