Lopez: "Eindelijk versla ik Federer!"

Tennisser Feliciano Lopez verloor op Wimbledon in de tweede ronde van Juan Martin Del Potro, maar de Spanjaard heeft wel een uitermate indrukwekkend record te pakken: Wimbledon 2018 was zijn 66e opeenvolgende Grand Slam-optreden.

De inmiddels 36-jarige Lopez debuteerde in 2001 op Roland Garros. Een jaar later speelde hij in Parijs zijn tweede Grand Slam en sindsdien was hij er altijd bij, met drie kwartfinales op Wimbledon (2005, 2008 en 2011) en één op de US Open (2015) als voornaamste resultaten.

Lopez passeerde met zijn Wimbledon-optreden niemand minder dan Roger Federer, die tussen de Australian Open van 2000 en die van 2016 tot 65 achtereenvolgende Grand Slams kwam, en daar was de veteraan toch wel een beetje van onder de indruk.

"Op het moment dat ik het record ging verbreken ging er toch een gedachte door mijn hoofd: 'Wauw, eindelijk ga ik Federer eens verslaan!", lachte Lopez. "Uiteindelijk is het maar een getal natuurlijk. Het gaat niet om het aantal gespeelde Grand Slams, maar om hoeveel jaren ik al op topniveau kan spelen, dat is voor mij het meest belangrijk." 

Overigens speelde Lopez op 23 juni 2003 voor het eerst tegen Federer, die hij op 28 augustus vorig jaar voorlopig voor het laatst tegenover zich had. De twee kwamen in die tijd tot dertien onderlinge partijen en Federer won ze allemaal.